Blog/Nieuws

Waarom online video een veilige optie is voor B2B marketing

Een jaar geleden spraken we voor het laatst met Nico Verspaget van Quadia Web TV. Sindsdien is er het nodige gebeurd. Quadia introduceerde zijn online video platform en Van den Ende & Deitmers namen een aandeel in het bedrijf. Spannende tijden en het ziet er niet naar uit dat Quadia Web TV in rustiger vaarwater gaat komen.

We spraken met CEO en oprichter van Quadia Web TV, Nico Verspaget. Hij bevestigt wat we al vermoedden: business is booming en zal alleen nog maar verder groeien. Alleen niet in de sectoren die we verwachtten. Medische kanalen zijn de laatste tijd erg populair geworden met als laatste hoogtepunt een verfilmde bijsluiter van farmaceutisch bedrijf AstraZeneca.

We vroegen Verspaget wat volgens hem de grootste trends en uitdagingen zijn als het gaat om online video. Die deelt hij maar wat graag met de lezers van het B2B marketing Forum Blog.

  • Interactie meten: Je kunt online video gebruiken om online interactie te meten, om het succes van content te meten.
  • Op de juiste plaatsen zijn: Door het gebruik van online content kun je gemakkelijker ontdekken waar je consument is. Marketeers denken goed na waar zij hun online video’s plaatsen.
  • Meerdere platformen: Content is beschikbaar op meerdere platformen. Dat klinkt wellicht eenvoudig maar het blijkt toch moeilijk te zijn.

Wat Verspaget ziet als de grootste uitdagingen

  • Het beheren van verschillende source files,
  • zorgen dat je content beschikbaar is op meerdere platformen en
  • het meten van de omzet van de online content. Bedrijven gebruiken zelfs online video om zakelijke processen te stroomlijnen (zoals klantenservice)

Video stimuleert dialoog

Volgens Verspaget maakt online video gesprekken met klanten mogelijk. Video biedt een extra dimensie voor je content, daarbij geeft het vorm aan content. Social media en video versterken elkaar.

Online video in B2B marketing zal Quadia Web TV bespreken tijdens een workshop tijdens het B2B Marketing Forum op 20 maart in Amsterdam. Verspaget gaat het hebben over hoe online video in te zetten en hoe je ROI en succes meet.