Blog/Nieuws

Vervangen online B2B events de fysieke events?

B2B Seminars en evenementen worden nog vaak op locatie gehouden. Maar de techniek van vandaag maakt het ook mogelijk om deze bijeenkomsten online te organiseren met alle bijkomende voordelen.

Vanuit de organisatie gezien is het misschien nog wat onwennig. Maar vanuit uw doelgroep gedacht herkent u de voordelen als geen reistijden en deelnemen vanaf iedere willekeurige locatie. Een online initiatief verlaagt dus de drempel tot deelname en zorgt voor de bezoeker voor maximaal rendement tegen een minimale tijdsbesteding.

Maar ook uw rendement is te verbeteren met online events. Over het algemeen kunt u namelijk meer bezoekers verwelkomen en de techniek ondersteunt en stimuleert de interactie die u wenst te realiseren. Zo kunnen kijkers eenvoudig vragen stellen, deelnemen aan de discussie en reageren op stellingen die u poneert.

De mogelijkheden voor online live events zijn legio en gericht op de verschillende doelen die u wenst te bereiken. Hoe pak je live webcasting aan en hoe zorg je voor concrete resultaten?

Nieuwsgierig geworden? Volg de workshop Live web tv events op het B2B Marketing Forum op 15 maart as in de Westergasfabriek te  Amsterdam! Praktijkvoorbeelden van o.a. ABN AMRO, Netapp, de Donorweek, live kijkoperaties en Medisch Contact worden behandeld.

Quadia Web Tv organiseert al enkele jaren Live Events voor nationale en internationale klanten. Van informatieoverdracht en productintroducties tot geaccrediteerde trainingen zowel live als on demand. De Quadia Media Manager zorgt voor alle online techniek om deze events en trainingen mogelijk te maken. Uiteraard zorgt het platform ook voor inzicht in de resultaten en het kijkgedrag van de deelnemers.

Meer weten? doe mee aan de Workshop of de Lunch & Learn sessie over online events op 15 maart a.s.

Meer lezen over dit onderwerp? lees het artikel Gaan online evenementen face-to-face events vervangen op Marketingfacts