Blog/Nieuws

Vergroot de ROI van je evenement met de Bizzabo-app

bizzabo3Weet je wat pas handig zou zijn? Van tevoren een overzicht hebben van alle mensen die een bepaald evenement gaan bijwonen. Stel je voor dat je van tevoren weet wie aanwezig zijn, wat voor functie zij hebben en bij welk bedrijf zij werken. Heel handig, aangezien je precies kunt bepalen met wie je wilt netwerken. Klinkt goed toch? De gratisapp ‘Bizzabo’ biedt die mogelijkheid. Om meer inzicht te krijgen in de kracht van deze evenementenapp, interviewde ik Rachel Espiritu van Bizzabo.

Wat zijn volgens Bizzabo de gebruiksvoordelen van een app tijdens een evenement?
Rachel: “Een mobiele app kan de ROI van een conferentie enorm vergroten voor de bezoekers en organisatoren. Zo kunnen bezoekers strategische keuzes maken over de tijdsbesteding tijdens het evenement, een schema maken van welke sessies ze willen bijwonen, afspreken met potentiële klanten en engagen met andere bezoekers via sociale media. De app vergroot op deze manier de ROI van het evenement, met als waarschijnlijk resultaat: meer terugkerende bezoekers het volgende jaar.”

Hoe onderscheidt de Bizzabo-app zich van andere evenementen-apps?
Rachel: “Sommige evenementen-apps focussen op alle mogelijke functionaliteiten die er mogelijk zijn in een app. Daarentegen focust Bizzabo zich op de gebruikservaring. De app is al door meer dan 3000 evenementen gebruikt en door die ervaring hebben we een strak en intuïtief design ontwikkeld. Ook zijn er geïntegreerde netwerkmogelijkheden, als een ‘in-app chat functie’ en LinkedIn–profielen. Zo kun je een efficiënte en waardevolle netwerkervaring  creëren voor conferentiegoeroes.”

Op welke functionaliteiten in de app is Bizzabo het meest trots?download-on-the-app-store
We zijn erg trots op onze netwerkmogelijkheden en sociale integratie. Sociale media zijn een integraal onderdeel van de dagelijks netwerkomgeving. Een platform dat bezoekers in staat stelt download (2)makkelijk zaken te delen en te bespreken met hun netwerk, is daarom niet alleen van waarde voor de bezoekers, maar ook voor de organisatoren. Bizzabo helpt bij het verhogen van de ‘sociale buzz’ omtrent een evenement. Het verandert bezoekers tot de grootste promoters.

Welke nieuwe functie kunnen we verwachten in de toekomst?
Rachel: “We zijn bijna zover om de ‘live polls’-functie toe te voegen. Hiermee krijgen organisatoren de mogelijkheid om krachtige polls of wedstrijden te organiseren tijdens het evenement. Bezoekers kunnen de polls online, middels de app of via sms invullen. De resultaten worden real-time opgeslagen. Vervolgens krijgen de organisatoren gelijk feedback en kunnen ze de engagement onder de bezoekers verhogen.”

NB
Voor het B2B Marketing Forum kun je Bizzabo-app downloaden op je iPhone, Android, tablet of gewoon online. Wanneer je de app gedownload hebt, zoek dan op “B2B Marketing Forum”.

download-on-the-app-storedownload (2)