Blog/Nieuws

spotONvision als ‘thoughtleader’ in de finale van de internationale B2B Marketing Award

PrintDe B2B Marketing Award is niet alleen in Nederland te winnen. spotONvision heeft zich voor de finale weten te plaatsen van de internationale B2B Marketing.

Onder het motto: “Are you a B2B Rockstar” zijn dit jaar weer tientallen categorieën vastgesteld waaruit zou blijken dat een bedrijf uniek is en met kop en schouders boven anderen uitsteekt. Een aantal categorieën zijn bijvoorbeeld: Best use of customer-insight, Most commercially successful campaign, Best integrated or multichannel campaign en meer. spotONvision heeft zich als finalist weten te plaatsen in de categorie ‘Best use of thought-leadership’.

Toen spotONvision in 2006 werd opgericht was er nog geen duidelijk Nederlands kanaal of bedrijf dat zich specifiek richtte op B2B Marketing. Oprichters Shimon Ben Ayoun en Ingrid Archer zagen de noodzaak om B2B Marketeers te inspireren, motiveren en op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen. Het draaide allemaal om het creëren van een B2B community en een lokaal B2B netwerk. Shimon Ben Ayoun: “In de Benelux was B2B Marketing destijds nog geen ‘hot topic’. Sterker nog, een dergelijk Nederlands kanaal bestond helemaal nog niet.

Vandaar dat spotONvision in 2009 de behoefte onder de Nederlandse B2B marketeers peilde, waarbij het publiek (en daarmee) de doelgroep volmondig en eenduidig antwoord gaf: ‘Ja, het is tijd voor verandering’. En die verandering kwam met de ontwikkeling van een B2B community met als start het B2B Marketing Forum in 2010..

Voor spotONvision was de ambitie hoog. Ingrid Archer: “Wij wilden zowel online als offline platforms hebben voor een nieuw te creëren B2B Marketing community met als belangrijkste doel kennis met elkaar te delen en het vak wat meer in de spotlights te krijgen. Tegelijkertijd wilden we spotONvision als een thought leader in B2B laten groeien, inbound leads genereren en ons marktaandeel laten groeien.” Op alle fronten is het spotONvision gelukt om deze doelen te bereiken.

Het B2B Marketing Forum is een van de vele ideeën die bijdragen aan de volwassenheid van de community en is een onmisbaar evenement voor elke communicatie- en marketingprofessional. Met de contentmarketingstrategie rondom het B2B forum, masterclasses en verscheidene marketingblogs heeft spotONvision kwalitatief hoogstaande content gecreëerd dat B2B Marketing in de spotlights van de Benelux heeft gezet. En zo gaat spotONvision met het project ‘The Ongoing Journey of Thought Leadership’ op 21 November met het team naar Londen voor de uitreiking.