Blog/Nieuws

Marketing automation als sleutel voor succesvolle leadgeneratie

Benieuwd hoe je met technologie nieuwe kansen kan creëren voor marketing en sales? En wil je weten hoe marketing en sales bij de Persgroep samenwerken om tot een succesvolle conversie te komen van leads naar deals?

Tijdens het B2B Marketing Forum 2019 op 19 maart, delen Kayleigh Groenendijk (Sr. CRM Marketeer, de Persgroep) en Coen van Delft (Sales and Marketing Manager, spotONvision) in een interactieve workshop hun inzichten over de implementatie van marketing automation bij Persgroep. Samen waren zij van A tot Z verantwoordelijk voor de implementatie en strategie van marketing automation bij de Persgroep en de integratie van het lead management proces met het CRM-systeem.


In deze blog vragen we Kayleigh en Coen naar hun visie op ‘game changers in marketing’.

Vanuit technologisch perspectief, wat waren voor jullie de grootste game changers?

“Door de implementatie van Pardot kunnen we binnen de Persgroep het gedrag van onze prospects en klanten veel beter volgen. Vervolgens spelen we in op dit gedrag via mail of op onze websites en in onze webshop”, aldus Kayleigh. Coen vult aan: “De belangrijkste game changers daarbij waren de integratie met het CRM systeem en de mogelijkheid om e-mailcampagnes te automatiseren.”  

Wat wordt aankomend jaar de grootste game changer binnen de B2B-marketing?

Kayleigh: “De volgende stap voor ons is om waardevolle data van partners en derden te ontsluiten en te verbinden met onze eigen data. Op deze manier willen we nieuwe en extra inzichten verkrijgen en zorgen we er voor dat we altijd met het juiste bericht op het juiste moment er voor onze klanten zijn. De kwaliteit is daarbij altijd belangrijker dan de kwantiteit!”

Tip van Kayleigh: stel je open voor je omgeving

Om ook in de toekomst succesvol te kunnen blijven als marketeer is het belangrijk dat je continu kijkt wat je van anderen kunt leren. Laat je inspireren door succesverhalen óf juist de niet zo succesvolle verhalen van andere bedrijven en marketeers. En blijf niet op je eilandje zitten, zoek de interactie op met je collega’, vooral van andere disciplines! Door met hen te discussiëren en te brainstormen, kom je vaak tot inzichten waar je anders niet op was gekomen én creëer je tegelijkertijd draagvlak. Want alleen samen ben je succesvol.