Blog/Nieuws

Interface: een duurzaam B2B succes

Interface (voorheen InterfaceFlor) was vorig jaar winnaar van de NIMA B2B Marketing Award. Op 20 maart 2012 werd deze prijs uitgereikt tijdens het B2B Marketing Forum. Ondanks de geduchte concurrentie, kwam Interface met haar duurzame, innovatie en klantgerichte marketingstrategie, op de eerste plek. Sanne Kiel, marketing coördinator Benelux voor Interface, nam de prijs in ontvangst. Volgens haar was het event zeker de moeite waard: “ook als ik geen prijs zou ontvangen, was ik alsnog gegaan”.

“Zenuwachtig was ik in ieder geval wel. Ik had wel eerder presentaties gegeven, maar niet op deze manier. Onze concurrenten waren geen kleine namen. Ik stotterde helemaal”, zegt Sanne lachend. Interface moest dit jaar opboksen tegen Philips en Océ. “We moesten allemaal een pitch geven van zeven minuten voor een vakjury en een publiek. Deze zouden vervolgens een winnaar kiezen. Je moet dus heel veel informatie vertellen in een hele korte tijd. Juist omdat onze tegenstanders zulke grote namen waren, sprongen we dan ook een gat in de lucht toen we hoorden dat we hadden gewonnen.” Interface is wereldmarktleider in het ontwerpen van modulaire vloerbedekking. Met hun case genaamd ‘Sharing the joy of sustainable design’ wonnen zij de felbegeerde prijs. Sanne: “De case houdt in dat duurzaam, design en innovatie verankerd hebben in alle bedrijfsprocessen en betrokkenheid hebben gecreëerd door de keten heen. Een behoorlijke opgave en volgens Sanne kleven hier ook een heleboel vooroordelen aan. “Vaak wordt gedacht dat duurzaamheid saai is. Wij hebben met het winnen van deze award laten zien dat duurzaamheid en design samengaan en hoe succesvol dit kan zijn, onder andere door transparant over de milieu impact van producten te communiceren”.

Heeft Interface nu echt wat gehad aan deze prijsuitreiking? Sanne: “jazeker, er is meer aandacht ontstaan voor duurzaamheid en de producten die wij leveren. Zeker gezien alle media aandacht hier omheen. Zo zijn we dus al meerdere keren gebeld door bedrijven die interesse hebben en informatie willen. Ook commerciële instellingen hebben interesse getoond”. Maar hoe heeft Interface zich weten ten onderscheiden van een gigant als Philips? “Wij hebben in die zeven minuten heel goed de kern van onze strategie weten samen te vatten. Deze houdt namelijk in dat klanten wel degelijk geïnteresseerd zijn in duurzaamheid. Wanneer de juiste combinatie tussen duurzaamheid, creativiteit en design wordt gevonden, zullen klanten daarvoor kiezen. Onze tegenstanders gaven ook uitstekende presentaties. Het waren goede en geaccepteerde marketingstrategieën, toch miste ik hier en daar wat bevlogenheid in hun presentaties.”

De B2B Marketing Award wordt jaarlijks uitgereikt op het B2B Marketing Forum. De ‘place to be’ voor elke communicatie- en marketingprofessional van tegenwoordig. In 2010 sleepte Machineonderhoud en optimalisatie bedrijf Numac, de prijs in de wacht. In 2011 volgde Nationale Nederlanden dit succes op. Naast de award van 2012, was Interface onderdeel van de B2B NIMA Expert Class ‘social selling’. Deze Expert Class werd afgelopen november gegeven en ging over je merk/productverhaal interessant en relevant maken voor je doelgroep en integreren in social media en PR. De uitreiking van de B2B Marketing Award 2013 staat alweer voor de deur. Sanne: “De datum staat zeker genoteerd in onze agenda’s. We hebben wel een mooie case die we kunnen voorleggen, maar voordat we die kunnen pitchen, moeten we eerst meer resultaten hebben. Al met al is het een enorme leuke en leerzame bijeenkomst voor marketeers, professionals en een ieder die interesse heeft in B2B marketing. Het is zeker een aanrader.”

De uitreiking van de 2013 Award zal plaats vinden op 14 maart 2013, tijdens het B2B Marketing Forum in ‘De Overkant’ te Amsterdam. Organisator spotONvision zet samen met Beeckestijn Business School de meest unieke marketingstrategie in de spotlights.