Blog/Nieuws

Holla Advocaten blikt terug op het winnen van de B2B Marketing Award 2018

Afgelopen maart won Holla Advocaten de B2B Marketing Award. Hun merkkrachtcampagne ‘#DeKoplopers’ laat op een eigentijdse en toegankelijke manier zien wat succesvolle ondernemers en professionals motiveert. Hoe kijkt Holla Advocaten zelf terug op het winnen van de award voor hun campagne? We spraken erover met Liesbeth van Zeeland, Marketing & Communicatie Manager bij Holla Advocaten. Op 7 november zal Liesbeth het verhaal van de campagne uit de doeken doen het B2B-Najaarsevent ‘De kracht van campagnes’ .

Hoe kijk je terug op het winnen van de B2B Marketing Award 2018?

“De pitch was spannend. Het is lastig voorbereiden, vooral omdat je de hele campagne in 3 minuten moet uitleggen aan mensen die nog nooit van jou en je campagne hebben gehoord. Dat is een grote uitdaging, maar wel leuk. Ik was onder de indruk van de pitch van de andere genomineerde AFAS, dat hadden ze goed aangepakt. ‘En nu ik’, dacht ik. Dat wij de award wonnen is natuurlijk hartstikke leuk, echt een verrassing. We zaten met zijn 3en in de zaal en vielen allemaal van onze stoel toen we wonnen.”

Wat was de key message die je in je pitch over wilde brengen op het publiek en de jury?

“Onze campagne ‘#DeKoplopers is uniek omdat we het ‘Carpool Karaoke’-concept van James Corden hebben vertaald naar onze doelgroep. In een speciaal voor de videocampagne ontwikkelde auto worden professionals uit de zakelijke top geïnterviewd door tophockeyer Robert van der Horst en Olympisch kampioen Maarten van der Weijden. Het is echt iets innovatiefs in onze branche. Als marketeer kan je mooie dingen betekenen voor een bedrijf. Je kan de directie overtuigen wanneer je dit goed onderbouwt met o.a. onderzoek, dan gaan ze met je idee mee. Het is zeker gelukt dit over te brengen.”

Wat heeft de campagne tot nu toe opgeleverd?

“Onze KPI was naamsbekendheid. Dat is enorm gestegen en groeit nog steeds. We hebben de laatste tijd hele grote namen aan ons kantoor mogen binden, niet alleen buiten Brabant maar ook internationaal. Dat komt mede door de campagne. Hoe gaat deze campagne jaar na jaar een succes worden? Dat is onze uitdaging nu. Momenteel zij we hard op zoek naar een nieuwe koploper, dat is best moeilijk. Iedere koploper houden we maar voor 1 jaar aan. Suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!”

Terugkijkend op de campagne, wat had je achteraf liever anders gedaan?

“Er zijn altijd wel dingen, maar echt heel anders zou ik het niet aanpakken. Wij zijn als bedrijf nog steeds heel trots op de campagne. De samenwerking van tevoren was optimaal opgezet. Kleine dingen hadden wel anders gekund, zo hadden we bijvoorbeeld minder paid inzet op Twitter moeten inzetten. Gedurende de looptijd hebben we de campagne ook continu aangepast. We zitten nu in een fase dat wij onze campagne gaan aanpassen om de naamsbekendheid om te zetten naar de volgende fase in de journey.”

Wat heeft de award Holla Advocaten gebracht?

“We hebben veel leuke reacties gekregen. Ook van onze klanten krijgen we te horen dat het out-of-the-box en vernieuwend is binnen onze dienstverlening. Het is ook een soort bevestiging geworden, iedereen spreekt je erop aan. Het heeft voor veel publiciteit gezorgd, we hebben er zelf ook veel over gedeeld op social media. Ondanks dat onze doelgroep niet de doelgroep van de award is, heeft het winnen van de award wel onze naamsbekendheid vergroot. Het heeft een schepje bovenop het resultaat van de campagne gedaan! Met de award lieten we daarnaast ook zien dat de marketing binnen Holla Advocaten vooruitstrevend en professioneel bezig is.”

Wat is jouw tip voor marketeers die in 2019 de B2B Marketing Award in de wacht willen slepen?

“Ga ervoor! Veel marketeers maken een tijdsafweging, maar de geïnvesteerde tijd haal je er weer dik uit. Ik snap ook wel dat het een ander verhaal is wanneer je niet wint. Maar alleen al door het uitschrijven van je case heb je een tot in detail uitgeschreven campagneplan, wat een handig document is op het moment dat de campagne uitgelegd moet worden.”

Meer weten? Op 7 november vertelt Liesbeth van Zeeland haar verhaal

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter de campagne ‘#DeKoplopers’? Op 7 november 2018 presenteert Liesbeth van Zeeland de gehele case tijdens het gratis B2B-najaarsevent 2018. Schrijf je nu in en ontdek hoe Holla Advocaten haar campagne heeft opgezet.

Over de B2B Marketing Award

In 2010 introduceerde B2B-marketingbureau spotONvision de B2B Marketing Award in Nederland. Voornaamste reden was om meer aandacht te krijgen voor B2B marketing in ons land. Tegelijkertijd was er een sterke behoefte om onderling goede voorbeeldcases en ervaringen in de business-to-business uit te wisselen.