Blog/Nieuws

Genomineerden B2B Marketing Award 2014 bekend

– Canon Nederland, DSM Engineering Plastics en Philips Lighting op het podium op 13 maart –

Amstelveen/Utrecht, 26 februari 2014

Op 13 maart zal tijdens het B2B Marketing Forum in Utrecht de B2B Marketing Award uitgereikt worden. Een deskundige jury heeft bekend gemaakt welke drie ingezonden B2B-cases kans maken om deze award in de wacht te slepen.

De genomineerden in het kort:
Canon Nederland wilde een nieuwe propositie op de kaart zetten bij haar relaties, de eigen klanten en leveranciers. Dit deden zij met 20 multichannel evenementen. Vanuit hun doelstelling wordt stapsgewijs het hele proces doorlopen waarbij het eindresultaat ‘in beeld’ wordt gebracht.

Bij genomineerde DSM Engineering Plastics staat de geïntegreerde benadering centraal waarbij het DSM verhaal zich toespitst op specifieke klanten en doelgroepen met als doel een voorkeur voor DSM te creëren. Daarvoor worden de nodige kanalen ingezet waarbij een app centraal staat in de uitwerking van het concept.

Philips Lighting gebruikt het nieuw geopende Rijksmuseum als showcase om LED-verlichting onder de aandacht te brengen. Philips gebruikt hierbij een ‘outside-in’ benadering en laat anderen het verhaal vertellen.

De nominaties zijn gekozen door een jury bestaande uit voorzitter Ment Kuiper, actief in marketingondersteuning en -opleidingen, Truus Koppelaar, AFAS Software en Tristan Lavender, Deloitte.

Juryvoorzitter Ment Kuiper. “Het is mooi dat we een manier hebben gevonden om B2B-cases in de spotlights te zetten. We zijn ons er wel van bewust dat met name grote bekende bedrijven in de finale staan, terwijl er ook kleine spelers uit de B2B-sector hebben meegedaan. Deelname wordt enorm gewaardeerd en daarom zal de jury i.s.m. spotONvision en Beeckestijn Business School een initiatief starten om kandidaten te begeleiden bij het bouwen van een B2B-case, in alle facetten, van inhoud tot presentatie. Alle deelnemers krijgen dan ook een uitnodiging voor zo’n masterclass.“

De drie kanshebbers staan op het podium op 13 maart a.s. in ‘DeFabrique’ – live! – Zij gaan de strijd met elkaar aan tijdens het B2B Marketing Forum. Het publiek bepaalt samen met de jury wie er wint.