Blog/Nieuws

Gebruik online video in iedere fase van het verkoopproces

Voor Nico Verspaget van Quadia Web TV is online video niets nieuws. Sinds hij het bedrijf in 2004 oprichtte, zag Verspaget de populariteit van online video explosief groeien, met name in B2B marketing. Als je kijkt naar het verschil in conversie tussen tekst en video bannering zie je dat het percentage voor de laatste 15% hoger ligt.

“De toekomst van internet is niche. Hiervoor is video ideaal. Je kunt video gebruiken in iedere fase van de salesfunnel. Als je potentiële klant nog geen officiële lead is, dan trek je hem aan door algemene achtergronden op video te geven.  Richt je daarbij niet teveel op je product of dienst. Zijn het leads geworden, biedt dan referenties en testimonials om ze te helpen kiezen. Willen ze meer weten over het product, biedt dan demo’s. Stop niet nadat de contracten getekend zijn. Hebben ze hun krabbel gezet, zorg dan voor online videohandleidingen etc.”

Verspaget gelooft niet enkel in online video als nuttig B2B marketinginstrument. Het is ook erg nuttig voor interne communicatie. “Zorg dat het management directiebesluiten uitvoerig toelicht op video. Houd het niet enkel bij een korte verklaring tijdens de maandelijkse salesmeeting. Ga echt in op alle vragen die het personeel maar kan hebben.”

Tijdens B2B Marketing Forum zendt Quadia Web TV heel de dag live uit. Ze bieden ook een lunch & learn sessie tijdens de lunch aan en 2 interactieve workshops gedurende de dag.

De ene workshop gaat over live events. Stel je een webinar voor maar dan met video. Quadia geeft voorbeelden hoe je een online live event kunt organiseren zonder dat je ROI in gevaar komt.

De andere workshop richt zich op online video in zijn algemeenheid. De workshop toont dat online video meer is dan Youtube-video’s en pre-rolls. Verwacht voorbeelden van B2B marketing en interne communicatie.

Heb je interesse in een van de workshops, houd er dan wel rekening mee dat het aantal plaatsen beperkt is tot maximaal 20 personen. Registratie vooraf is verplicht en houd in de gaten in welke taal de workshop gegeven wordt.