Blog/Nieuws

B2B marketing loopt voor, maar is er nog lang niet

Ment Kuiper is de voorzitter van de jury van de B2B Marketing en Communicatie Awards. Hij hoopt veel gedurfde, innovatieve en creatieve inzendingen te zien die neigen naar een nieuwe manier van marketing bedrijven.

B2B marketeers lopen voor op B2C marketeers beweert Ment Kuiper van de Next Marketeer Academy. Toch zijn beiden nog lang niet zo ver als ze zouden moeten en kunnen zijn. Kuiper beoordeelt de inzendingen voor de B2B Marketing en Communicatie Awards. Deze wordt uitgereikt tijdens B2B Marketing Forum. Ment staat positief kritisch tegenover B2B en B2C marketing.

Kuiper verheugt zich op het aankomende B2B Marketing Forum en de B2B Marketing en Communicatie Awards. Hij hoopt dan duidelijk te zien waar de early adaptors zich bevinden. Zijn ervaring als docent en oprichter van Next Marketeer hebben hem sceptisch gemaakt. Hij merkt dat bedrijven zich niet genoeg op de klant richten. Volgens hem wordt dit juist cruciaal voor de toekomst.

“B2B loopt in die zin voorop dat zij al jaren gebruikmaken van klantmanagers. Kijk je naar het grotere geheel dan zou er helemaal geen verschil moeten zijn tussen B2B en B2C. We werken allemaal met klanten. Veel B2B bedrijven lijken wel eens te vergeten dat er ook een mens schuilgaat achter het bedrijf”, zegt Kuiper.

Hij geeft een voorbeeld. “Als ik ’s ochtends ruzie heb gehad met mijn vrouw. Dan beïnvloedt me dat de rest van de dag. Als ik vervolgens inlog en een bericht zie van een B2B marketeer zal mijn reactie daarop gekleurd zijn door de ruzie die ik eerder die dag heb gehad. Hetzelfde werkt zo als je mij in de ochtend verblijd met interessante en leuke artikelen. Dit kleurt ook mijn gemoedstoestand. De zender beïnvloed mij totaal niet.”

Ment Kuiper verwacht flinke discussies met de andere juryleden voor de B2B Marketing en Communicatie Awards. Hij hoort graag hun mening over de verdwijnende grens tussen B2B en B2C. Hij hoopt gedurfde, innovatieve en creatieve inzendingen te zien die neigen naar deze nieuwe manier van marketing.

Het is nog steeds mogelijk in te zenden voor de awards. Inzendingen kunnen ingeleverd worden tot en met 18 februari. De B2B Marketing en Communicatie Awards wordt tijdens B2B Marketing Forum op 15 maart uitgereikt. De jury bestaat uit Ment Kuiper van Next Marketeer (voorzitter), Elly Langeveld van Xerox en Ludo Voorn van Zwitserleven.


Comments

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door NEXTMARKETEER en TrendsFactory, Ingrid Archer. Ingrid Archer heeft gezegd: @ment31 juryvoorzitter van de B2B Marketing Award: B2B marketing loopt voor, maar is er nog lang niet http://bit.ly/fNBX9n #b2bnl […]