Blog/Nieuws

B2B marketeers: Begrijp je publiek en controleer je content

Brenner is Senior Director Integrated Marketing bij SAP en oprichter van het weblog B2Bmarketinginsider.com, een handige site vol kennis over B2B marketing.Brenner heeft niet alleen een drukke baan, hij deelt ook nog eens de nodige ervaring en kennis gebaseerd op zijn eigen kennis en de kennis van anderen.

Brenner praat over content en B2B marketing in een interview met B2B marketingbureau spotONvision.

Voor Brenner is het creëren van een marketing kennisbank onderdeel van zijn werkzaamheden. “We moeten gewoon allemaal kennis en content delen. Het zou nog beter zijn als we ook allemaal content produceren.”

Om zijn kennis en ervaringen te delen, blogt Brenner twee keer per week. Daarnaast maakt hij nog een dagelijks rondje langs de social media. Dit heeft hem drie handige tips voor B2B marketeers opgeleverd:

  1. Je moet je publiek begrijpen: bespreek de uitdagingen van de koper, bouw je strategie rond deze uitdagingen omdat het het belangrijkste onderdeel is van iedere marketingstrategie.
  2. Doe een audit van alle content die wordt geproduceerd. Vaak kom je er dan achter dat bepaalde content niet op een juiste manier gebruikt wordt of dat het niet bij de juiste personen terecht komt. Controleer ook de kosten die komen kijken bij het maken en verspreiden van content.
  3. Begrijp mediaconsumptie: geef je mediageld alleen uit aan zaken waarvan je weet dat ze het waard zijn.