Blog/Nieuws

4 vragen aan dagvoorzitter Ronnie Overgoor

ronnieovergoorOp 17 maart is Ronnie Overgoor voor de 2e keer de presentator van het B2B Marketing Forum. We zijn blij met zijn komst en stellen hem een aantal relevante vragen:

Wat betekent B2B Marketing voor jou?

B2B marketing betekent voor mij in de eerste plaats relevantie. De tijd van enkel zenden en ‘in the face’ commercials is voorbij, zeker in B2B. Het gaat om relevante communicatie. De ervaring die ik zelf heb met 7 Ditches TV, mijn online TV station met interviews voor ondernemend Nederland. Daarin speelt relevantie een grote rol. Ik ga hier niet voor het grote bereik door hard te schreeuwen, maar zorg enkel dat de video’s super makkelijk beschikbaar komen en te delen zijn. Het gevolg is dat kijkers zelf zorgen voor promotie en distributie. En dat is gewild bereik in plaats van pushen.

Wat heb je meegenomen van het B2B Marketing Forum van vorig jaar?

Bovenal de interessante cases van Philips Lighting, Canon Nederland, en DSM Engineering Plastics. Niks is zo inspirerend als concrete topcases. En die zag ik vorig jaar. Ik ben ook reuze benieuwd naar de sprekers en cases in maart.

Het nieuwe thema is: Leading the Change… from self to customer obsession. Wat is jouw visie op dit onderwerp?

De klant centraal is een mooi onderwerp. Het is iets wat iedereen predikt, maar zo weinigen praktiseren. Er zit ook iets paradoxaals in de visie van customer centricity. Want ondernemingen zijn primair met eigen gewin bezig en niet met het gewin van de klant. Tegelijkertijd bestaan ze niet zonder die klant. Dat levert een prachtige spanning op in de discussie en gesprekken waar ik als dagvoorzitter echt iets mee kan!

Customer Centricity zit ‘m natuurlijk niet alleen in communicatie. Er zijn meer aspecten waar ik aan denk bij het echt centraal zetten van de klant. En dat is aan het lef hebben om winst in te leveren ten gunste van de klant en echt te staan voor het belang van de klant. Neem bijvoorbeeld telco’s of banken, als die nou eens heel eerlijk kijken naar de marges die ze draaien op klanten en die dan afzetten tegen hun communicatie waarin ze zeggen hoe centraal het belang staat van hun klanten. Is dat echt optimaal in balans? 

Waarom moeten B2B-professionals op 17 maart aanwezig zijn? 

Er zijn natuurlijk meerdere redenen. B2B-professionals kunnen leren van de sprekers op het podium en netwerken met andere professionals. Maar het belangrijkste is toch wel dat ze met ons en met elkaar de discussie kunnen aan gaan over dit prachtige actuele thema, want (lachend) alleen maar achterover leunen is er met mij als dagvoorzitter niet bij!